PIWA W STAŁEJ OFERCIE

Warzone zgodnie z najlepszą tradycją piwowarską.

Do produkcji używamy tylko naturalnych składników, słódów jęczmiennych, słodów pszenicznych, chmielu, wody i drożdży.

PILS

Piwo dolnej fermentacji i jasnozłotej barwie. W aromacie lekko zbożowe oraz kwiatowo-korzenne dzięki zastosowaniu słodu pilzneńskiego oraz szlachetnych odmian niemieckich chmieli. W smaku rześkie i goryczkowe.

Ekstrakt: 12,5° BLG, Alkohol: 4,6% obj.

PSZENICZNE

Piwo górnej fermentacji, słomkowe w barwie i naturalnie mętne. W aromacie przenikające się banany i goździki dzięki zastosowaniu specjalnego szczepu drożdży. W smaku delikatnie chlebowe oraz zbożowe od słodu pszenicznego. Lekkie, owocowe i orzeźwiające.

Ekstrakt: 12,5° BLG, Alkohol: 4,8% obj.

AMBER ALE

Piwo górnej fermentacji o bursztynowej barwie. W aromacie mieszanka słodkich owoców tropikalnych i cytrusów dzięki zastosowaniu najlepszych odmian amerykańskich chmieli. W smaku słodowo - goryczkowe z karmelowym akcentem. Treściwe, aromatyczne oraz pełne w odbiorze.

Ekstrakt: 14° BLG, Alkohol: 5,2% obj.

AKTUALNE PIWO SEZONOWE

Asset-left

PUMPKIN ALE

Wyszak Pumpkin Ale

Piwo górnej fermentacji z dodatkiem dyni o złoto-pomarańczowej barwie. W aromacie bogata mieszanka przypraw: cynamonu, imbiru, kardamonu, kurkumy, goździków,gałki muszkatołowej i wanilii. Smak słodowo-przyprawowy o delikatnej goryczce.

Ekstrakt: 14° BLG, Alkohol: 5,4%

Asset-right

ARCHIWUM PIWNE WYSZAKA

Warzymy piwo sezonowo.

Poniżej prezentujemy piwa, które gościły już u nas na kranach.

VERMONT IPA

Piwo górnej fermentacji o jasnej barwie z dodatkiem tłoczonego soku z pomarańczy. Aromat dojrzałych owoców tropikalnych pochodzący od amerykańskich chmieli.Smak owocowo – słodowy z delikatną goryczką. Bardzo treściwe i gładkie piwo z owocowym akcentem.

Ekstrakt: 14° BLG, Alkohol: 5,6% obj.

CHERRY ALE

Piwo górnej fermentacji o bursztynowo – amarantowej barwie z dodatkiem wiśni, płatków owsianych oraz laktozy. Aromat słodowo – wiśniowy lekko owsiany. Smak słodko – kwaśny, wyraźnie wiśniowy wzbogacony aksamitnością płatków owsianych i laktozy.

Ekstrakt: 14° BLG, Alkohol: 4,8% obj.

WATERMELON

Piwo górnej fermentacji o bursztynowej barwie z dodatkiem świeżego arbuza. W aromacie nuty słodkiego, dojrzałego arbuza oraz cytrusowo – chmielowe. W smaku słodowo-goryczkowe z arbuzowym akcentem. Orzeźwiające, aromatyczne piwo doskonałe na upalne dni.

Ekstrakt: 12,5°BLG, Alkohol 5,2% obj.

OKTOBERFEST

Oktoberfest – Piwo dolnej fermentacji i ciemnozłotej barwie. W aromacie mocno słodowe od niemieckich słodów : wiedeńskiego i monachijskiego. Smak szlachetnie słodki z lekko opiekanymi nutami. Delikatne w odbiorze, słodowe z umiarkowanym wytrawnym finiszem.

Ekstrakt: 14° BLG, Alkohol. 4,6% obj.

COFFEE STOUT

Piwo górnej fermentacji o ciemnobrązowej barwie z dodatkiem świeżo mielonej kawy.W aromacie wyraźne nuty kawy, czekolady oraz palonego jęczmienia. W smaku kawowe z akcentem gorzkiej czekolady i kakao. Bardzo delikatne w odczuciu z palonym temperamentem.

Ekstrakt: 12,5° BLG, Alkohol: 4,5% obj.

EARL GREY

Piwo dolnej fermentacji o brązowej barwie z dodatkiem skórki pomarańczy bergamotki. Aromat herbaty Earl Grey, słodowy lekko chlebowy. Intensywny smak słodu monachijskiego z wyczuwalną nutą herbacianą. Złożone słodowo – chlebowe piwo wzbogacone świeżością herbaty Earl Grey.

Ekstrakt: 12,5° BLG, Alkohol: 4,5%

RAUCHBOCK

Piwo dolnej fermentacji o brązowej barwie z dodatkiem słodu wędzonego bukiem. Aromat mocno słodowy, lekko opiekany z wędzonym, dymnym akcentem. Smak słodowo – zbożowy, skórki ciemnego chleba oraz charakterystycznej wędzonki. Gładkie i treściwe piwo okraszone dymem bukowym, kojarzące się z ogniskiem i grillem.

Ekstrakt: 16,5° BLG, Alkohol: 6,0% obj.

PORTER

Piwo dolnej fermentacji, o ciemnobrązowej barwie, leżakowane z dodatkiem płatków dębowych. W aromacie słodowe, z wyraźnymi nutami gorzkiej czekolady, kawy, toffi i wanilii. W smaku słodowe, karmelowe, czekoladowez subtelną palonością. Treściwe i gładkie o złożonej słodowości. Dodatek płatków dębowych nadaje piwu szlachetnego charakteru.

 

Ekstrakt: 16,5° BLG, Alkohol: 6,2% obj.

MENU BROWAR WYSZAK

Doskonałym dodatkiem do piw będą przystawki, oparte na produktach dostarczanych przez najlepszych producentów regionalnych. Są wśród nich: sery zagrodowe, wędliny regionalne, świeże ryby, ale też i produkty stanowiące podstawę do potraw sezonowych.